Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe fietspaden en asfalt tussen Gulden-Bodemweg en rotonde

Op maandag 4 maart start AWV met de aanleg van nieuwe fietspaden en asfalt tussen de Gulden-Bodemweg en de rotonde t.h.v. de oprit van de E313. De werken zullen een week duren. .

De fietspaden worden grotendeels verbreed naar 1.70 meter en samen met de rijweg voorzien van een nieuwe asfalttoplaag met markeringen. Aan de Limesweg verdwijnt eveneens de afslagstrook en wordt het principe rechts in, rechts uit van kracht.

Later dit voorjaar wordt het traject richting de Viséweg op een soortgelijke manier aangepakt. Op dat moment verdwijnt ook de linksafslagstrook naar de Heersterveldweg, komende van de rotonde. Links afrijden blijft wel mogelijk.

De aanpassingen zullen de verkeersveiligheid en het rijcomfort - voornamelijk voor fietsers - verhogen.

Welke hinder kunnen weggebruikers verwachten?

  • Fietsers volgen vanuit de Gulden-Bodemweg en Genoelsweg een omleiding om de werfzone op de Maastrichtersteenweg te mijden.

  • Stadinwaarts verkeer is mogelijk over één rijvak van de Maastrichtersteenweg.
  • Staduitwaarts verkeer, richting Riemst en de E313, rijdt via het bedrijventerrein, de Heersterveldweg en Michielenweg.
  • De toegang naar de zijstraten in de werfzone wordt onderbroken.

  • De werken hebben mogelijk ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan uw route tijdens wegenwerken steeds vooraf op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame