Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe software voor dienst burgerzaken

Vandaag start de dienst burgerzaken (Praetorium) met een nieuw softwareprogramma genaamd ‘Bravo’. Dit programma maakt de dienstverlening  klantvriendelijker en transparanter. Deze digitalisering kadert in de visie van de stad Tongeren om te werken naar een meer klantvriendelijke/digitale dienstverlening.
Vanaf 2017 voorziet de wetgever dat elektronische identiteitskaarten online aangevraagd kunnen worden. Het platform Bravo is hiervoor alvast ingericht.
“Dit nieuwe programma biedt nog andere voordelen: De werking van het systeem wordt vereenvoudigd. Door alles binnen één bepaalde dienst te centraliseren komen we tot een vlottere doorlooptijd. Aangevraagde documenten zullen sneller afgeleverd kunnen worden. Persoonlijke dossiers uitbreiden is makkelijk, zo kan men bijvoorbeeld aangeven of men per mail of per telefoon geïnformeerd wil worden over de afhandeling van een dossier. Door het integreren van één centraal platform  zijn burgers minder afhankelijk van de aanwezigheid van één bepaalde ambtenaar. Als de ambtenaar het dossier niet persoonlijk kan opvolgen, krijgen de collega’s hiervan een  melding en kunnen zij het dossier overnemen", verduidelijkt schepen van Bevolking, Eddy Manet. 
“Digitalisering is niet meer weg te denken in de moderne wereld. Dankzij   ‘Bravo’ wordt het aanvragen van documenten vereenvoudigd, persoonsgebonden info wordt gecentraliseerd. Het nieuwe platform biedt uitgebreide mogelijkheden om documenten digitaal af te leveren. In de loop van 2017 zal de Tongenaar van thuis uit 17 documenten volledig digitaal kunnen afhandelen (o.a. geboorteakte, uittreksel uit het strafregister, bewijs van woonst,…)", weet burgemeester Patrick Dewael.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame