Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe speelzone op De Motten

De speeltuin op De Motten werd uitgebreid met een groene speelzone naast het verkeerspark. De speelzone bevat speelelementen voor groot en klein waarop ze zich ten volle kunnen uitleven.

Naast speeltuin nu ook speelgroen op De Motten

De speeltuin in het stadspark De Motten in Tongeren werd uitgebreid met een groene speelzone. Deze zone ligt naast het verkeerspark en bevat het wat speelelementen voor groot en klein waarop ze zich ten volle kunnen uitleven!

Patrick Dewael, burgemeester

“In Tongeren hechten we veel belang aan speelgroen. Het aanleggen van speelgroen in ons stadspark De Motten vormt een mooie aanvulling op het recent vernieuwde stadspark. Begin juni viel het park nog in de prijzen. Een mooie bekroning voor een jarenlange inzet om meer groen in en rond het stadscentrum te realiseren. De vergroening van steden en gemeenten begon reeds jaren geleden en ook in Tongeren blijven we niet stilzitten. Denken we aan de stadstuin aan ons administratief centrum, de casinotuin en de tuin die we gaan realiseren in de Maastrichterstraat. We hopen zo onze mooie stad nog aantrekkelijker te maken.”

Het is de bedoeling dat kinderen meer naar buiten komen om te spelen en ravotten. Met de aanleg van avontuurlijke speelterreinen gaat de stad Tongeren hierop in. Het speelgroen op De Motten wordt in de toekomst nog uitgebreid met speelgroen in het Pliniuspark en speelgroen aan de Neremweg.

“Met de plaatsing van natuurlijke speelelementen in ons stadspark breiden we de speelmogelijkheden van de speeltuin uit. Naast veertoestellen, schommels en speelhuisjes willen we de gebruikers laten genieten van enkele natuurlijke elementen zoals klimstammen, stapkeien en –stammen. Daarnaast kunnen ze de ‘waddie’ oversteken via een steltenparcours of de boomstammen die beide overkanten met elkaar verbinden. Deze bijkomende speelelementen hebben alles om de avonturier in het spelend kind naar boven te halen,” besluit An Christiaens, schepen van Jeugd.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame