Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuws uit de gemeenteraad

Mark Vanherf neemt tijdelijk ontslag als voorzitter van de N-VA fractie. Hij blijft wel in de gemeenteraad. Hierbij de integrale tekst die hij heeft voorgelezen: “Even voor de gemeenteraad heb ik mijn fractie op de hoogte gebracht van het besluit dat ik voor mezelf heb genomen. Uit respect voor deze vergadering houd ik er aan om jullie ook op de hoogte te brengen van mijn besluit, temeer omdat de werking hierdoor toch enigszins wordt beïnvloed.

Ik heb besloten om met onmiddellijke ingang mijn functie als voorzitter van de N-VA fractie in deze gemeenteraad tijdelijk neer te leggen. Dat betekent dat ik wel nog mijn mandaat als gemeenteraadslid zal opnemen, maar dat ik dit minstens voor een tijdje meer van op de zijlijn ga doen.

De redenen hiervoor zijn zuiver persoonlijk:

  • Het heeft niets te maken met zogenaamde perikelen, zoals de pers heeft geschreven.
  • Het heeft niets te maken met de N-VA als partij, ik ben en blijf er overtuigd lid van.
  • Het heeft niets te maken met mijn overtuiging, ik ben en blijf een Vlaams Nationalist.
  • Het heeft ook niets te maken met Tongeren, ik ben en blijf een Tongenaar en wil meer dan ooit samenwerken met anderen om Tongeren terug op de rails te zetten.

Zoals gezegd zijn de redenen zuiver persoonlijk, maar, en dat schreef de krant wel heel terecht, ik wil inderdaad mijn tijd anders indelen.

Ik blijf echter in de Tongerse politiek. Immers, 20% van de Tongenaren heeft in 2012 de partij en mijzelf hun vertrouwen gegeven. En terecht, want ik denk dat ons N-VA programma van destijds de enige juiste weg is om Tongeren terug de grandeur van weleer te geven.

Daar blijf ik me absoluut voor inzetten. Dat zal tijdelijk iets meer van op de zijlijn zijn, maar daarom, geachte voorzitter, beste collega’s, maar daarom niet minder gedreven”.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame