Tongeren vandaag

Nieuws

OCT viert Nieuwjaar bij Mercedes Claes

Vanavond vindt de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersclub Tongeren (OCT) plaats in de showroom van Mercedes Claes (Maastrichtersteenweg). 
Er zijn 120 personen ingeschreven. Ze worden allemaal persoonlijk verwelkomd door voorzitter Yoeri Jorissen. 
OCT ontstond in 2010 om het ondernemerschap regionaal te verankeren. “Het is de spreekbuis van de ondernemers en wil ook de lijm zijn tussen de verschillende bedrijven door jaarlijks een vijftal activiteiten te organiseren. Het succes van het Tongerse ondernemerschap is terug te brengen tot één simpel woord: 'samenwerken'. 

De catering is in handen van traiteur Jeurissen en de drank wordt gesponsord door Mercedes Claes & zn.  

DJ Tack uit Riemst zorgt voor de ambiance en vanaf 21u wordt er gedanst.

Gastheer Geert Claes heette wenste iedereen een goede gezondheid en veel plezier: "Ik kan natuurlijk veel vertellen over onze mooie en goede wagens en hun kwaliteit. Onze elketrische zijn de beste in uitrusting en ze hebben de beste range".

 Voorzitter Yoeri Jorissen startte met een analyse van het afgelopen jaar: "Voor OCT was het een boeiend jaar.
- In het voorjaar bereidden we ons voor op de fusie met Borgloon bij Urban Winery.
- Onze zomerBBQ ging door in de hallen van Feli Service. Möbius Franssen nam ons mee voor een blik achter de schermen bij Digitong. 
- In september startte ons nieuw werkjaar bij de firma Hörmann, waar we minister Jo Brouns mochten ontvangen
- Recent waren we te gast bij Isola".

Yoeri kondigde ook de komende activiteiten aan:
- Op 25 april gaan we op bezoek bij GLS Belgium
- onze zomerBBQ gaat door op 13 juni bij het BCG (Overhaem)

"2023 was een zeer uitdagend jaar: De Vlaamse economie, en vooral de industrie, verkeerde in slecht weer...Het aantal werklozen nam toe, het aantal vacatures daalde, de export sputterde en het aantal starters nam af. 
Ook voor 2024 zijn we onzeker: Magere economische groei, stijgende inflatie en het bedrijfsinvesteringen onder druk voorspellen niet veel goeds. Maar als ondernemersclub staan we naast jullie, op elk moment en bij elke stap van het ondernemerschap. 
Laat mij ook voorzichtige positieve voorspellingen benadrukken: de internationale conjunctuur lijkt op te klaren, de rente daalt en de koopkracht neemt toe! 2024 is een speciaal jaar met de verkiezingen: die zouden moeten gaan over welvaart en toekomstbestendigheid. Zonder bedrijven is deze welvaart er niet. Bedrijven zorgen voor werk. Zonder werk is er geen welvaart. Werken is geen vies woord. Ondernemen is dat allerminst!
We moeten ondernemingen klaarmaken voor de toekomst: door een gunstig ondernemersklimaat dat goed gedijt. Er zijn vandaag teveel regels. Het ondernemerschap moet beter, sneller en efficiënter. We moeten inzetten op innovatie, digitalisering, duurzaamheid en de continuïteit van onze familiale kmo's".
Yoeri benadrukte ook dat de samenwerking tussen Stad Tongeren en OCT zeer goed verloopt in een open communicatie. 
OCT heeft een nieuw bestuurslid: Joel Libert (stad Tongeren). 
OCT telt vandaag 68 aangesloten ondernemingen, een toename met 5 t.o.v. het jaar voordien. Het bedrijf Actief Interim is uitgestapt. 
Yoeri sloot af met de melding dat hij ook de komende 5 jaar voorzitter blijft van OCT. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame