Tongeren vandaag

Nieuws

Omleiding voor bouw 'Wal 18'

Wal 18 is een nieuwbouwproject met 23 appartementen en 3 gelijkvloerse kantoorruimtes aan de binnenzijde van de Achttiende - Oogstwal. Er is een omleiding voorzien voor voetgangers en fietsers.

Sinds maandag 20 augustus wordt het pleintje aan de binnenzijde van de Achttiende - Oogstwal volledig ingenomen als werfzone. Aansluitend hierop zullen de nutsmaatschappijen hun leidingen verplaatsen, gevolgd door de uitvoering van de bouwputbeschoeiingen en de graafwerken.
Eind 2018 starten de ruwbouwwerken.

Er is een ruimte voorzien voor het vrachtverkeer via een aparte in- en  uitrijstrook langs de Achttiende - Oogstwal. Op die manier komt de verkeersveiligheid en -doorstroming op de Achttiende - Oogstwal niet in het gedrang. Er werd getracht om een fiets- en voetgangersdoorgang gedurende de werkzaamheden te behouden, maar het maken van een veilige doorgang was niet mogelijk omwille van een aantal redenen.

Zo bevestigt ook STETO, de firma die de veiligheidscoördinatie van het project op zich neemt:

“Tijdens afbraak- en grondwerken kan men zich niet tussen de vrachtwagens en het af te voeren puin of grond begeven. Tijdens ruwbouw- en afwerkfase is er onvoldoende plaats voor een voetgangerszone. De totale afstand van het bouwwerk tot de Achttiende - Oogstwal varieert immers van 8m tot 2,5m. Gedurende verschillende fasen in het bouwproces zullen diverse materialen en machines deze volledige zone in beslag nemen.”

De omleiding voor voetgangers en fietsers aan stadszijde loopt via Schuttersgang en Maastrichterstraat. Op die manier moet men op geen enkele plaats de Ring oversteken. De oranje infoborden wijzen de voetgangers en fietsers tijdig op de omleiding en afgesloten Achttiende - Oogstwal.

De effectieve werkzaamheden duren tot juni 2020.

De onderbreking van de doorgang voor  voetgangers en fietsers wordt eerder terug opengesteld

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame