Tongeren vandaag

Nieuws

Ondergrondse afvalcontainers voor Gastguisgaarde

Vanaf nu zullen de bewoners van de wijk Gasthuisgaerde geen gebruik meer moeten maken van de bordeaux vuilniszakken van Limburg.net en van de blauwe PMD-zakken. In plaats daarvan werden er drie ondergrondse containers geplaatst waarin zij hun restafval, pmd en glas kunnen werpen. Iedere bewoner krijgt via Limburg.net een persoonlijke badge die ze kunnen opladen en gebruiken om hun afval in de containers te gooien.

De 77 gezinnen hebben namiddag uitleg gekregen over de ondergrondse containers

Eddy Manet, voorzitter Woonzo: "Het huisvuil in deze wijk is altijd 'ene moeilijke' geweest, daarom heeft Woonzo twee garages ter beschikking gesteld om hun huisvuil tussen de ophaalrondes te stockeren. Conciërge Jean Ramaekers hield hierop een oogje in het zeil. Sinds zijn pensionering werd de overlast groter en daarom hebben we ondergrondse containers laten plaatsen, net zoals in de wijk Paspoel Anders.
De laatste twee jaar had Woonzo een fijne samenwerking met de stad die twee van onze bewoners (Paulette Ramaekers en Micheline Michiels) als vrijwilligers inschakelde om de garages open te houden op vaste tijdstippen. De komende maanden zal de conciërge van de wijk Paspoel (Guy Barthels) het toezicht van de garages blijven doen".

Milieuschepen Patrick Jans: "De 3 ondergrondse afvalcontainers (restafval; PMD, duo glas) moeten juist gesorteerd in de juiste afvalcontainer gedeponeerd worden. Ze kunnen op elk moment van de dag geopend worden m.b.v. een persoonlijke badge die jullie van Woonzo krijgen. Wie de badge verliest kan een nieuwe bekomen à 15 euro. De oude huisvuilzakken mogen nog gebruikt tot 10 februari 2020. De kostprijs van de 3 containers bedraagt 26.000 euro, waarvan 15.000 voor de stad (wordt achteraf door Woonzo terugbetaald) en de rest wordt gesubsidieerd door OVAM en Fost Plus.

Annemie Peeters (Limburg.net) gaf toelichting over het gebruik: "De containers hebben een inhoud van 5m³. Ze worden geledigd met een kraanwagen. Jullie kunnen ze 24/7 gebruiken. De glascontainer mag enkel overdag gevuld worden. Jullie hebben recht op 20 'vulbeurten' per jaar/gezinslid. Per keer dat je de klep opent met de badge wordt 63 ct aangerekend. PMD en glas zijn gratis! We kunnen monitoren wie wanneer iets gedumpt heeft"

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame