Tongeren vandaag

Nieuws

Ondernemersevent voor de toeristische partners

Deze namiddag organiseert Toerisme Tongeren voor de 3de maal een ondernemersevent voor de toeristische partners. 
Meer dan 60 partners uit de regio (Tongeren, Borgloon, Heers, Herstappe, Hoeselt, Kortessem en Riemst) hebben zich hiervoor ingeschreven. Ze werden om 13 u in de Kloostergang van het Teseum verwelkomd door Toerismeschepen Marc Hoogmartens:"Wij vinden het uitermate belangrijk dat jullie kunnen getuigen bij uw gasten wat u met eigen ogen gezien en beleefd hebben. Als stadsbestuur beseffen we dat erfgoed mensen kan verbinden en bezoekers kan warm maken voor een boeiende uitstap naar onze regio. Wij willen via cultuur dé USP van Tongeren uitpakken met ons verleden. Publieke- en private toeristische partners moeten ervoor zorgen dat de Tongerse én Limburgse vrijetijdseconomie blijft groeien".
Gedeputeerde Igor Philtjens: "Tongeren is voor mij thuiskomen: hier vond ik mijn eerste lief en mijn eerste job. Het GRM is onze bruidsschat. Toerisme doet het goed: de afgelopen 5 jaar is het aantal toeristen in Limburg met 20% gestegen. Wat is een toerist? Iemand die zich op een andere plek dan zijn habitat begeeft en zich daar amuseert. Een toerist vraagt 3 W's: is er WIFI? Wat is er hier te doen? Waar kan ik hier ergens goed eten?. Jullie zorgen voor het aanbod en de Provincie creëert het kader. We moeten blijven inzetten op kwaliteit en iedereen kan een heel klein stapje hoger!"

Schepen Hoogmartens stelde de Tongerse melo-cake voor: "Het is een ontwerp van patisserie Blanckaert. Ze worden verkocht in zakjes van 6 stuks à 7,50 euro, ook bij de Toeristische dienst"

Programma 

13u00  Officiële ontvangst in de Kloostergang met koffie en Tongerse melo-cake
13u30  Bezoek aan Teseum, archeologische site
14u30  Busrit naar Borgloon (Bommershoven)
14u45  Bezoek aan fruitbedrijf Jansen – Drossin (frambozenteelt en ander kleinfruit)
15u30  Busrit naar Borgloon (Jesseren)
15u35  Bezoek aan wijndomein Optimbulles
16u00  Netwerkreceptie met glaasje wijn
16u30  Busrit naar Tongeren - bushalte aan de Eeuwfeestwal

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame