Tongeren vandaag

Nieuws

Open Bedrijvendag

Zondag kan iedereen weer genieten van de jaarlijkse Open Bedrijvendag. 

In Limburg doen dit jaar 45 ondernemingen mee. Per provincie worden er elk jaar 2 steden in de kijker geplaatst. In Limburg gaat het om Beringen en Tongeren, waar respectievelijk 9 en 7 ondernemingen de deuren openen. Al deze bedrijven kunnen via een speciale fietsroute bezocht worden.

* Garden Supply (Overhaemlaan 48) Ze hebben een ruim aanbod aan kwalitatieve materialen voor de aanleg van je tuin. Zowel de professionele tuinaannemer als de doe-het-zelver kan bij hen terecht. 
Ze wensen de bezoeker met onze materialen te laten kennis maken op een praktische manier.  Ze voorzien enkele workshops rond terrassen, tuinafsluitingen, ….

* az Vesalius: Ze willen een unieke kijk in hun werking geven, zo zag u ons ziekenhuis nog nooit. Artsen, verpleegkundigenen andere medewerkers staan klaar om u kennis te laten maken met de grote diversiteitaan activiteiten in het ziekenhuis. Het traject van de open bedrijvendag staat volledig in het teken van hun nadruk op kwaliteit en onze voortdurende inzet om deskundige, professionele en warme zorg te verlenen. Ook aan onze kleine bezoekers wordt gedacht met enkele activiteiten op hun maat.

* Lijnrecht Advocatenkantoor (Henisstraat 15) : Ze laten je van A tot Z zien wat zij doen met jouw vraag. Je zal ontdekken wat een advocaat allemaal moet doen en ondernemen alvorens zijn zaak voor de rechtbank te verdedigen.
Wat je zelf mag uitproberen? De rechtbank: Een rollenspel zodat je mag beleven en ervaren wat een verdediging nu inhoudt. In de toneelstukken kunnen de bezoekers levendig kennismaken met “de rechtbank”, indien ze willen kunnen ze zelf ervaren hoe een advocaat zijn cliënt verdedigt. Wat de fotoshoot voor de kinderen betreft is het zo dat een toga aangetrokken mag worden en de kinderen (en hun ouders) even veranderen in een echte advocaat. Uiteraard zullen wij de foto’s verzenden naar deze mensen en, mits toestemming uiteraard worden deze foto’s ook op onze facebookpagina gepubliceerd. Voor iedereen voorzien ze een hapje en een drankje en voor de eerste 200 personen een leuke goodiebag. Welke workshops zij organiseren? De rechtbank (rollenspel) Fotoshoot: kinderen kunnen een toga aantrekken zodat ze even veranderen in een echte advocaat. 

* STAD TONGEREN – openlegging Jeker en herinrichting Stadspark De Motten (cafetaria atletiekpiste): Tijdens de Open Bedrijvendag zie je ook welke beroepen betrokken worden bij een grote werf: ingenieurs, architecten, archeologen, milieudeskundigen, …Je komt alles te weten over de werken aan de Jeker, één van de indrukwekkendste werven van Limburg. Je krijgt er de kans om doorheen de Jekerbedding te wandelen, dronefilms te bekijken met de evolutie van de werf en archeologen tonen er de resultaten van het archeologisch onderzoek.

* Tilkin Powder Coatings (Vrijheidweg 2 Tongeren-Oost): Ze stralen, metalliseren en poederlakken. Daarnaast geven ze houten meubels of interieurelementen een tweede leven via zandstralen of luchtgommen. Tijdens Open Bedrijvendag functioneert de volledige productie. Dit betekent dat je stralers, metalliseerders en poederlakkers aan het werk zal zien. Je zal ontdekken hoe vrijwel alle metalen constructies en metalen voorwerpen beschermd worden en hun finale afwerking krijgen.

* VakWerk (Henisstraat 15): Met "VakWerk" ontwerpen en bouwen ze tijdelijke creatieve structuren. Dit voor festivals, bedrijfsfeesten en pop-up's.
Welke beroepen je aan het werk kan zien? Van ontwerp tot uitvoering, van architect tot podiumbouwer. Wat je zal ontdekken? Wat de stappen zijn in een ontwerpproces. Wat je zelf mag uitproberen? Het maken van een schaalmodel van een steigerconstructie.

* Brouwerij Amburon (Hasseltsesteenweg in Overrepen): Hier kan je het brouwproces volgen

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame