Tongeren vandaag

Nieuws

Open Monumentendag 2014

Zondag viert Vlaanderen de 26ste editie van ‘Open Monumentendag’. Met ‘Erfgoed vroeger, nu en in de toekomst’ als invalshoek wordt het erfgoed zelf in de schijnwerpers gezet. Een omvangrijk programma met 450 openstellingen en 370 activiteiten in 165 steden en gemeenten.
In Tongeren staan er 5 activiteiten op het programma:
1. Sint Martinuskerk Berg
Eén van de oudste en mooiste kerkjes van Tongeren, schitterend gelegen op een heuvel met uitzicht over de wijde omgeving. Bezoek met gids, doorlopend vanaf 14u.
2. Begijnhofmuseum Beghina
Dit museum is gevestigd in een authentiek begijnenhuis. De eigenaars vertellen u zelf hoe ze te werk zijn gegaan om de hedendaagse technologie te verzoenen met historische authenticiteit. Onder de Linde 12
3. O.L.V.-college (VIIO), Sint Truidersteenweg
Het O.L.V.-college werd in 1896 gebouwd. Het verhaal van meer dan een eeuw onderwijs wordt in de schijnwerpers gezet. Ingang via de speelplaats. Vanaf 14u doorlopend vrij bezoek, gidsen aanwezig.
4. Opgravingen aan de Beukenbergweg (VIIO)
Voor de nieuwe schoolgebouwen opgetrokken worden, is er opgegraven achter de school aan de Beukenbergweg en op de speelplaats. Archeologe Anouk Veldman geeft om 14u, 15u, 16u en 17u een korte presentatie over wat er allemaal aan het licht kwam, en u kan ook een aantal vondsten van dichtbij bekijken.
5. De stadsmuren van Tongeren
De Tongenaren zijn zo vertrouwd met hun Romeinse en Middeleeuwse muren dat ze ze nauwelijks nog opmerken. Een 19e-eeuwse dame doet op haar eigen manier uit de doeken hoe zij over die muren denkt.Vertrekpunt : Schuttersgang, kant Maternuswal. Vertrek om 14u, 15u, 16u en 17u.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame