Tongeren vandaag

Nieuws

Openluchtcinema #3 Wonderstruck

Wat is heerlijker dan op een zwoele zomeravond een filmpje meepikken in openlucht? De omliggende horecazaken houden de deuren open voor een verfrissend drankje of knabbeltje voor tijdens de film.
Vanavond om 21u30 op Via Julianus, GRATIS TOEGANG
Wonderstruck is een uitzonderlijk elegante familiefilm voor meerwaardezoeker(tje)s. De film speelt zich in twee periodes af, 1927 en 1977 waarbij twee dove kinderen, Rose en Ben gevolgd worden. In 1927 besluit Rose naar New York te reizen om haar idool te ontmoeten. In 1977 wordt Ben na het overlijden van zijn moeder gedwongen om bij zijn tante en oom te gaan wonen. Hij reist naar New York op zoek naar zijn vader. Op mysterieuze wijze kruisen de paden van Ben en Rose elkaar. Een jongen, Ben, verlangt naar de vader die hij nooit heeft gekend. Een meisje, Rose, droomt van een mysterieuze actrice van wie ze het leven nauwkeurig bijhoudt in haar plakboek. Wanneer Ben raadselachtige aanwijzingen ontdekt in de kamer van zijn moeder, en Rose op een ochtend een verleidelijk krantenkop leest, besluiten beide kinderen op zoek te gaan naar datgene wat ze missen. Films mogen meer dan mensen. Niemand heeft het recht om een vreemde woning binnen te dringen; films daarentegen hebben wél het recht om ongevraagd de ziel binnen te dringen. Zo kan ‘Wonderstruck’ droomstof uitstrooien over jong en oud. Het onvergetelijke hoogtepunt volgt in de laatste tien minuten, wanneer de hele film verandert in een magisch wonderkabinet vol herinneringen – en wat we daarmee bedoelen, moet u zelf maar eens gaan bekijken.

Releasedatum: 20 december 2017 (België) Regisseur: Todd Haynes Muziek gecomponeerd door: Carter Burwell Geschreven door: Brian Selznick Nominaties: Gouden Palm, Meer Cast: Julianne Moore, Lillian Mayhew, Michelle Williams, Oakes Fegley, Millicent Simmonds Rose, Jaden Michael

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame