Tongeren vandaag

Nieuws

Overval op Orange Shop

Zaterdagmiddag is er een gewapende overval gepleegd op een shop van telefoonoperator Orange. De winkel ligt in de onderste helft van de Maastrichterstraat, vlak tegenover het Hospitaalplein. Er waren verschillende ooggetuigen. De daders zijn zonder buit gevlucht in een grijze Volkswagen Golf.
Rond 12u45 is de Golf met daarin vijf personen vlak voor de telefoonwinkel gestopt. Vier mannen zijn uitgestapt. Op de stoep stonden twee hostessen flyers uit te delen voor Orange. Een van de daders heeft een meisje met haar haren op de grond getrokken. De mannen zijn dan de shop binnen gestormd. Op dat moment was er behalve de uitbater en een vrouwelijke winkelbediende nog één klant aanwezig. Glenn Vandooren (25) uit Tongeren is één van de gangsters te lijf gegaan. Hij heeft hem gevloerd. Daarop zijn de anderen gevlucht. Even later zijn ze teruggekomen om hun kompaan te ontzetten. De daders zijn in de wagen gesprongen en de Golf is met gierende banden vertrokken. In de Schiervelstraat werd een voetganger bijna omvergereden. 
Jacky Ruiters stond vlakbij toen de overvallers toesloegen: “Er stond een grijze Golf vlakbij de winkel geparkeerd. Er stapten enkele mannen uit. .Ze droegen een muts en een sjaal  om onherkenbaar te blijven. Een van hen had een revolver in zijn hand. Ik zag hoe ze een meisje dat flyers aan het uitdelen was aan haar haren op de grond trokken. De gangster hield het wapen tegen haar hoofd. Het meisje is beginnen te roepen dat ze geen geld bij had. Dan zijn de mannen de winkel binnengestapt. Ik wilde eerst hulp gaan bieden, maar toen ik een wapen zag heb ik me bedacht”, vertelt Jacky die meteen de politie belde. “Die waren heel snel hier. Ik heb het kenteken van de vluchtauto onthouden: EPX-363”. Jacky was achteraf onder de indruk: “Het heeft slechts enkele minuten geduurd, maar het doet wel raar. Aanvankelijk dacht ik dat het een koppeltje was dat op de stoep aan het ruziën was. Het was helemaal niet duidelijk wie de goede of de slechte was in dit voorval. De volgende keer ga ik op de overvallers af. Dan graai ik een terrasstoel mee om hen te lijf te gaan”, weet Jacky.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame