Tongeren vandaag

Nieuws

Parkeerplan krijgt bijsturing

Op 1 januari 2015 wordt het parkeerplan nogmaals bijgestuurd. Mobiliteitsschepen gaf een overzicht van de wijzigingen:
- Mindervaliden kunnen voortaan terug op alle betalende parkeerplaatsen twee uur gratis parkeren mits het leggen van de mindervalidenkaart en de blauwe parkeerschijf. De oorspronkelijke maximale parkeertijd van 1u in de winkelstraten beperkte de mindervaliden te sterk in hun mobiliteit.
-  Er zal tevens een reorganisatie van de bewonerskaartzones plaatsvinden. De vier bewonerskaartzones in het centrum smelten samen tot één zone. Schuttersgang en Elfde Novemberwal behoren tot dezelfde groene woonzone. - In het buitengebied gaan zones 3 en 4 samen tot één zone incl. toevoegingen op de Hasseltsesteenweg (tot aan de Kanjelstraat), Bilzersteenweg (tot aan Cesarlaan/toegangsweg kerkhof) en de Maastrichtersteenweg (tussen spoor en Elderseweg). De kwaliteit voor bewoners en korte termijn bezoekers (bv. kiss & ride station) was te laag door het langparkeren door werknemers en pendelaars.
- De Leopoldwal en Jaminéstraat wijzigen van de gele (betalend, max. 1u) naar de oranje (betalend, max. 2u) zone. Hierdoor kunnen de bewoners op die plaatsen terecht met hun bewonerskaart, en de handel is op deze plaatsen van beperkte aard zodat de omschakeling van geel naar oranje verantwoord is.
- Met de parkeerkaart voor zorgverstrekkers en mantelzorgers kan men voortaan ook max. 4u parkeren in de blauwe zone. Uit de praktijk is gebleken dat verzorging van deze aard meer tijd in beslag neemt dan de oorspronkelijke maximale tijdsbeperking (één uur of twee uren afh. van de zone), noch is het praktisch haalbaar om al wandelend te sleuren met bijvoorbeeld huishoudelijke producten e.a.

- De retributie in het buitengebied wijzigt van 25 euro voor een volledige dag naar 15 euro voor een halve dag. Hierdoor geldt in het buitengebied dezelfde retributie als in het betalende centrum.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame