Tongeren vandaag

Nieuws

Paus zegent Kroningsfeesten

Paus Franciscus heeft zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, vertelt bisschop Patrick Hoogmartens.
De bisschop ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de Kroningsfeesten. Daarin dankt de paus de inwoners van Tongeren voor hun trouw aan een eeuwenoude traditie en voor hun toegewijd engagement. “Zij maken van deze mariale week voor de hele regio een gebeurtenis van geloof en blijdschap”, aldus paus Franciscus.
"De zegen van de paus betekent in de eerste plaats een grote waardering voor de 3.000 deelnemers. Maar zeker ook voor de bestuursleden van de processiegroepen en straatcomités: zij hebben zich gedurende meer dan drie jaar hierop voorbereid. Het is een grote eer dat paus Franciscus de Kroningsfeesten erkent", weet Georges Willemaers.
De brief van paus Franciscus wordt dit weekend in alle Limburgse kerken voorgelezen.
foto: AFP

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame