Tongeren vandaag

Nieuws

Peter Boeckx filmt bij Unico

Peter Boeckx, TV-reportagemaker bekend van 7 seizoenen The Sky is the Limit, is bezig met een reeks over Vlaamse amateur voetbalploegen.

Hij komt ook filmen bij Unico, de ploeg van voorzitter Peter Nelissen. "Ik werd getipt door de baas van Maes containers die ook heeft deelgenomen aan The Sky is the Limit", vertelt Boeckx. Maes is één van de hoofdsponsors van Unico, de fusieploeg die op het veld van Rutten speelt.
Deze namiddag was het de eerste draaidag. "Ik volg ook de amateurploeg van Hoepertingen, Uikhoven, Sint-Audenijs, SV Nielse (bestaat 100 jaar in 2024), FC Goalgetters in Sint-Laureins, Brugge Sint Vaes en Cerkelladies in Brugge  (de enige damesploeg in de reeks). "Peter bleef me maar berichten sturen", lacht Boeckx.
"Ik had iets opgevangen over een TV-programma over voetbalploegen, en normaal neem ik nooit op als ik word opgebeld door een onbekend nummer. Ze zijn bij ons terechtgekomen omdat we gratis jeugdvoetbal aanbieden en door onze sociale acties", vertelde Peter Nelissen.
Het programma wordt eind dit jaar uitgezonden op Play 4. Er worden 8 afleveringen vertoond.
"De opnames gaan door tot oktober, de start van het nieuwe voetbalseizoen. Ik ben op zoek naar de 'Kampioenen' in 't echt. Het reilen en zeilen van amateurploegen. De werktitel van het programma is 'Boma's', als de VRT het goed vindt", zegt Boeckx die op zoek is naar de mensen achter de Vlaamse amateurploegen: de voorzitter, de spelers, de trainers, en de vele vrijwilligers. 

Vandaag werd de aftrap van de match (Kraker tegen de nr1 in de stand Velm) gegeven door Keizer Xavier en Jeugdprins Antoine. 

Ook CV De Oude Belgen waren present in Rutten 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame