Tongeren vandaag

Nieuws

Pieter krijgt trofee

Vandaag mag Pieter Cilissen de Nationale Trofee Victor Boin (NTVB) in ontvangst nemen. De prijsuitreiking vindt plaats in het "Sportimonium" in het BLOSO-domein in Hofstade. De Nationale Trofee Victor Boin is voor de sporters met een handicap de tegenhanger van de Nationale Trofee voor Sportverdienste en wordt sinds zijn oprichting in 1974 jaarlijks uitgereikt aan de meest verdienstelijke atleet. Pieter blinkt uit in boccia.
De 38-jarige Tongenaar woont in Sint-Pieters-Woluwe. Hij werd geboren met hersenverlamming (CP) waardoor hij in een elektrische rolstoel zit. Pieter is de eerste boccia-speler die de erelijst van de Trofee Victor Boin vervoegt. Deze paralympische sport vertoont gelijkenissen met petanque en vereist tactisch inzicht, concentratievermogen en spiercontrole.
Pieter kan reeds een lang palmares voorleggen: Hij was erbij op de Paralympische Spelen van Sydney 2000 en veroverde op de Spelen van Londen 2012 de bronzen medaillein de pair-competitie. Individueel eindigde hij er op de negende plaats. Sinds 2000 was Cilissen erbij op heel wat EK’s en WK’s. Met het pair veroverde hij Europees brons in 2001 en WK-brons in 2010, en ook in 2015 was het opnieuw prijs. In pair veroverde Pieter de Europese titel. Vorige week werd hij nog Vlaams Kampioen in Ekeren. Op de individuele ranking staat Pieter momenteel vijfde.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame