Tongeren vandaag

Nieuws

Prinsenfeest 2018

Vanavond wordt de 68e stadsprins aangesteld tijdens het Prinsenfeest in cc de VELINX. 

Commandeur Frank Grotars en zijn Ridders hebben voor een internationaal programma gezorgd. De 'Snollebollekes' hebben zich gisteren ziek afgemeld. Frank heeft in laatste instantie 'De Gebroeders Ko' kunnen strikken. Het Nederlandse duo is speciaal een dag eerder uit vakantie teruggekeerd. 

Bij aanvang van de avond werd aftredende stadsprins Marc onttroond.

Hierna werden twee nieuwe Ridders 'geslagen': Kenny Hechtermans en Youri Nijssen (uit Borgloon). 

Jan Keizer & Anny Schilder mochten de avond openen. De Nederlanders maakten jaren deel uit van BZN. 

'Het Feestteam' werd enkele keren gestoord door een stroompanne. Hierdoor zakten hun immense rode opblaasbare handjes telkens in elkaar. 

Stadsprins Jos III Hechtermans (56) kreeg zijn attributen aangereikt door de aanwezige schepenen. Burgemeester Dewael sprak hem toe: "Met deze prins zullen we niet 'geJost' zijn. Hij gaat Tongeren meenemen voor de beste carnaval van Limburg en omstreken". 
Gewezen stadsprins Francis vertolkte het Prinsenlied 'Joske is nu prins' dat hij ook nu weer zelf heeft geschreven. 

De Duitser 'Otto Lagerfett' stond al jaren op het verlanglijstje van Commandeur Frank

De 'Humor-Ambiance Award 2018' is weggelegd voor acteur/zanger Marijn Devalck die sinds 1990 'Balthasar Boma" vertolkt in FC De Kampioenen. 
De laureaat palmde meteen de zaal in met zijn schlager over de Boma-worst. Hij deed de burgemeester blozen: "Het is al lang geleden dat ik mijn copain Patrick nog in 'De Pussycat' ben tegengekomen". 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame