Tongeren vandaag

Nieuws

Promo voor Tongeren op de Kusttram

Van 26 juni tot 24 juli rijdt Ambiorix mee op de Vlaamse kusttram. Op de tram prijkt een 28m² grote affiche van de Tongerse Grote Markt, het beeld bij uitstek van de stad Tongeren. De volledige tram werd in een Limburgs getint jasje gestoken. Het betreft een samenwerking tussen Toerisme Limburg en Toerisme Tongeren. De vormgeving werd gerealiseerd door het Hasselts communicatiebureau Jakobus & Corneel.

Schepen voor Toerisme Marc Hoogmartens: ‘Met deze actie hopen we zowel de kustbezoekers als de inwoners van de kust te bereiken. Heel wat Belgen brengen in de zomermaanden 1 of meerdere dagen door in een Vlaamse badplaats. Bovendien is de kusttram met 67 km en 68 haltes de langste tramlijn ter wereld. Deze campagne garandeert dan ook een grote visibiliteit en dat in de drukste reismaand van het jaar. Samen met Toerisme Limburg treden we naar buiten als een sterk vakantiemerk!’.

Burgemeester Patrick Dewael: ‘Dit najaar pakken we uit met 2 nieuwe topbelevingen! Op 1 september openen we de archeologische site onder de basiliek en op 13 oktober gaat de tijdelijke tentoonstelling ‘Stonehenge’ van start in het Gallo-Romeins Museum. Terwijl in de zomermaanden vooral zonbestemmingen en badplaatsen in trek zijn bij het grote publiek, gedijen culturele bestemmingen zoals Tongeren bijzonder goed in het najaar. Met de kusttramactie hopen we dan ook menig toerist te inspireren om een bezoek te brengen aan onze stad’.

De kusttram rijdt iedere dag tussen De Panne en de Knokke. Alle 10 à 20 minuten kan je opstappen aan een van de 68 haltes: dekusttram.be/KAART_Kusttramhaltes.pdf.

Aan de toeristische promotie van de stad Tongeren wordt een wedstrijd gekoppeld. Spot jij onze tram? Maak een selfie met op de achtergrond onze affiche, post hem op de Facebook pagina: Toerisme Tongeren en maak kans om een Tongerse streekproductenmand te winnen t.w.v. € 50. Je kan foto’s posten t.e.m. 24 juli.

https://www.delijn.be/nl/kusttram/

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame