Tongeren vandaag

Nieuws

Promospot 'Foodies Tongeren'

De Tongerse restaurants blijven scoren! Dat bleek afgelopen week nog maar eens tijdens de jaarlijkse voorstelling van de nieuwe Gault&Millau-gids 2019. Onze stad is in deze toonaangevende culinaire gids zeer goed vertegenwoordigd. Niet minder dan 7 plaatselijke restaurants worden aangeprezen; 3 Tongerse restaurants schitteren zelfs in de Limburgse top 10! Voor Le54 was er een bijzondere onderscheiding. Dit restaurant wordt aanbevolen binnen de categorie ‘prijs-plezierverhouding 2019’.
Schepen van Toerisme, Marc Hoogmartens: “De mooie scores van de Tongerse restaurants in een eetbijbel zoals die van Gault&Millau, tonen aan dat de eerste stad van België zich stilletjesaan ontpopt tot een echt foodwalhalla. Om ons lokaal culinair talent in de kijker te zetten blijven we inzetten op de culinaire campage ‘Foodies Tongeren’, die we vorig jaar lanceerden. We pakken vanaf volgende week uit met een gloednieuwe promovideo. Deze zal onder meer in enkele Vlaamse bioscoopzalen worden getoond.”
Naast een handige pocketgids met daarin een overzicht van onze culinaire hotspots en gastronomische restaurants, lanceerde de stad Tongeren vorig jaar al een promo-campagne om de Tongerse eet-, drink- en tafelcultuur in de kijker te plaatsen. Als volgende stap in die campagne verspreidt Toerisme Tongeren weldra een promovideo waarin de Tongerse smaakmakers en topchefs prominent in beeld worden gebracht. Het filmpje zal worden verspreid via social media en wordt in de week van 21 t.e.m. 27 november getoond in enkele Vlaamse bioscoopzalen.
Burgemeester Patrick Dewael: “Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Een promofilmpje is uitermate geschikt om een bestemming te beleven voordat je ze ook effectief bezoekt. Net daarom wil Toerisme Tongeren vaker inzetten op diverse vormen van beeldcommunicatie. De nieuwe promovideo ‘Foodies Tongeren’ is alvast een geslaagde smaakmaker.”

Bekijk het filmpje via de Facebookpagina van Toerisme Tongeren! Foodies Tongeren #foodiestongeren
Download de culinaire gids via deze link: https://www.toerismetongeren.be/foodies-tongeren

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame