Tongeren vandaag

Nieuws

Reactie op uitwijzing Armeens gezin

De leerlingen en de directie van de school van Aram hebben hun ongenoegen geuit bij het Kinderrechtencommissariaat en de Vlaamse Ombudsdienst. Ze klagen over de uitwijzing van de 18-jarige Aram die gisteren samen met zijn ouders door de politie naar het gesloten asielcentrum in Brugge werd overgebracht. Ze wijzen op twee belangrijke pijnpunten bij het uitwijzen van klasgenoten: voorbereiding van het terugkeerproces en toekomstperspectief voor de jongeren.
“Jongeren die hier al zo lang schoollopen stuur je niet met lege handen naar huis. Je wapent ze met een diploma. Door een tijdelijk onderwijsverblijf toe te kennen, zou dit praktisch mogelijk zijn”, weten kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen (foto Re onder) en Vlaamse Ombudsman  Bart Weekers (Li onder). “Een tijdelijk onderwijsverblijf moet overwogen worden.
Een terugkeerproces van een jongere en zijn gezin moet goed voorbereid zijn. Ook klasgenoten en de school moeten betrokken zijn bij het terugkeerproces. Het is onaanvaardbaar dat leerlingen van de ene dag op de andere dag de schoolbanken verlaten”.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame