Tongeren vandaag

Nieuws

Reva geopend

Vanavond werd in het az Vesalius de nieuwe Ambulante Revalidatie ‘Reva’ officieel geopend. De afdeling is ondergebracht  op de eerste verdieping in blok G. De modulaire bouw van 600m² is via een luchtbrug verbonden met het hoofdgebouw.
Dr. Chris Daele, orthopedisch chirurg en revalidatiearts is er medisch diensthoofd. Verder zijn er nog twee artsen(Rens Busschots en Leonie Geukens) en drie kinesisten tewerkgesteld.
De afdeling is sinds 4 januari operationeel. “We hebben een vliegende start genomen”, weet Dr. Daele. “Je kan hier terecht voor  revalidatie, pathologische orthopedie en na traumatologie. Hier werkt een multidisciplinair team van kiné, ergo, logo, psychologie.
Reva kost 2,1 miljoen euro: 1,6 mio voor de modulaire bouw en 500.000 euro voor de uitrusting. "We dragen deze investering zelf als regionaal perifeer ziekenhuis. Er is niks betoelaagd", verduidelijkt voorzitter Yvan Vanbockryck. “Het is gebaseerd op een businesscase: we hebben 100 behandelingen per dag nodig, vijf dagen in de week”, berekende Algemeen directeur Eric Christiaens die beseft dat het een concurrentie betekent voor de perifere kinesisten. “We hebben hen hierbij betrokken tijdens een infoavond. Bepaalde behandelingen gebeuren in samenspraak met hen. Zo kan iemand met een knieprothese twee dagen in de week hier terecht en drie andere dagen bij hen. We concentreren ons op de grootste pathologie zoals: totale heupprothese of een herseninfarct (cva). We gaan hier natuurlijk geen verstuikte enkel behandelen”.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame