Tongeren vandaag

Nieuws

Rioleringswerken Hossenstraat

De gemeenteraad heeft de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Tongeren en Infrax voor de herinrichting van de Hossenstraat in Piringen goedgekeurd.  De bedoeling is om daar op korte termijn rioleringswerken uit te voeren. Er komt gescheiden riolering en de straat wordt volledig heringericht.
“Enkele jaren geleden werd in kader van een collectordossier Piringen grotendeels heringericht.  De Hossenstraat behoorde niet tot dit dossier. Het stadsbestuur wil nu ook deze missing link herinrichten”, weet An Christiaens, schepen van Openbare Werken.
Studiebureau Geotec uit Bilzen is aangesteld voor de herinrichting. De budgetten hiervoor zijn voorzien in het rioleringsfonds van Infrax.
“Ook voor de Genoelsweg hebben we gelijkaardige plannen. Na het bouwverlof zullen we hier al kunnen starten met de werken. Er komt gescheiden riolering en  een nieuwe wegbedekking in asfalt. De bermen worden ingezaaid en de inritten voor de woningen worden aangelegd in klinkers. Studiebureau Geotec en aannemer Hermans uit Lanaken werden  aangesteld voor de uitvoering van deze werken”, besluit An Christiaens.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame