Tongeren vandaag

Nieuws

RK-lokalen ingehuldigd

Na rondzwerven heeft het Rode Kruis afdeling Tongeren eindelijk een vaste stek gevonden aan de Fonteindreef. Daar beschikt het RK over 4 lokalen; voor de dienst bloed, voor vorming, uitleendienst en hulpdienst.
Op het verdiep is er een vergaderzaal en een grotere zaal. Deze lokalen werden zondagnamiddag officieel in gebruik genomen.
Schepen Jos Schouterden (Welzijn) had veel woorden van lof voor wat het Rode Kruis betekent voor de gemeenschap. Het RK kan dan ook rekenen op de steun van de stad. Zo komen er regelmatig AED-toestellen bij. In de komende jaren krijgen alle 11 jarigen een opleiding AED toestel. De stad Tongeren en Rode Kruis ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Cheque vanuit Vreren: "Samen met een paar vrienden kwam een vereniging tot stand, gegroeid uit een ‘ Kersthappening Vreren’. In die periode serveerden we drankjes aan 1 euro. En dat werd een succes. In die mate dat we sponsoring kregen van partners, die jaarlijks 25 euro storten. Met dat geld steunt die vereniging goede doelen", vertelde Jimmy Cardon. Het Rode Kruis afdeling Tongeren ontving 500 euro.  Volgens voorzitter Steve zal dat gebruikt worden voor de aanschaf van een nieuwe digitale zender in de ziekenwagen

Ook Samana Vreren kreeg 500 euro. "Vreren telt momenteel honderd 80-jarigen en thuisgebonden zieken (personen met een beperking). Samana brengt ze allemaal een bezoek met een kaartje. Het ontvangen bedrag komt ten goede aan deze acties van Samana", wist Francis Bellefontaine 

bijdrage: JeDo

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame