Tongeren vandaag

Nieuws

Rode Neuzen School

De leerlingen en leerkrachten van het SIBBO zetten zich samen in om een 'Rode Neuzen School' te worden. Ze verkopen zelfgemaakte sleutelhangers. De actie is een aanloop naar de Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius om jongeren met psychische problemen te helpen. De derde editie vindt plaats op vrijdag 30 november en focust zich dit jaar op de mentale gezondheid van jongeren op school. Daar brengen jongeren het meeste van hun tijd door en is de nood aan hulp groot. De droom is om zoveel mogelijk Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen te hebben: scholen waar extra aandacht gegeven wordt aan mentale gezondheid. Rode Neuzen Dag hoopt op massale steun van heel Vlaanderen. Meer informatie op rodeneuzendag.be.

SIBBO TONGEREN OV3 neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan de Rode Neuzen Actie. Tijdens de lessen GASV knutselen onze leerlingen de komende weken sleutelhangers die verkocht zullen worden aan €2 per stuk. Deze creatieve, mooie sleutelhangers kunnen via de leerlingen zelf of aan het loket van het secretariaat verkregen worden.

De opbrengst van deze actie gaat volledig naar het OVERKOP PROJECT . Wij hebben gekozen voor dit project omdat 1 op de 5 jongeren aangeeft moeilijk te kunnen spreken over hun mentale problemen.

Op maandag 15 oktober gaf Dhr Wouter Kersbergen, coördinator van de Rode Neuzenactie, een zeer boeiende voordracht voor onze leerkrachten en leerlingen over dit onderwerp.

Na deze aangrijpende uiteenzetting hebben wij ons als school geëngageerd om RODE NEUZEN SCHOOL te worden. Dit houdt in dat onze jongeren nog meer dan ooit bij het leerkrachtenteam terecht zullen kunnen. Zij krijgen hierdoor de kans om in alle veiligheid en vertrouwen hun problemen bespreekbaar te maken. Daarnaast zullen er handvaten aangereikt worden om met probleemsituaties en crisissen om te gaan, om er preventief, systematisch en curatief correct over te communiceren.

Onze directie, leerkrachten en leerlingen hopen dan ook om op 30 november een mooi bedrag te kunnen schenken aan deze actie !

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame