Tongeren vandaag

Nieuws

Ronde van Limburg 2023

Vandaag trekt de Ronde van Limburg weer door de provincie. De 75ste editie van de Ronde van Limburg vertrekt om 12u in Hasselt op het Kolonel Dusartplein en de aankomst is voorzien rond 17u in Tongeren, op de Eeuwfeestwal. Dan weten we wie de opvolger wordt van Arnaud De Lie.

Onderweg zijn er ook nu weer 3 doorkomsten op de Eeuwfeestwal:
* 14.24u: Vroegst voorziene eerste passage aan de finish
* 15.17u: Vroegst voorziene tweede passage aan de finish
* 16.09u: Vroegst voorziene derde passage aan de finish

*  17.01u: Vroegst voorziene aankomst

Er is een omleiding voorzien van 6 tot 21 uur. De Pliniuswal, Eeuwfeestwal, Elisabethwal, Albertwal, Watertorenstraat, Sint-Truidersteenweg (tot aan Legioenenlaan) en de Hasseltsesteenweg (van Legioenenlaan tot de Eeuwfeestwal) worden afgesloten voor verkeer.

Op de deelnemerslijst prijkt de naam van ex-winnaar (in 2021) Tim Merlier (Soudal Quick-Step). Snelle mannen zoals Caleb Ewan (Lotto Dstny) en Limburger Gerben Thijssen (Intermarché – Circus –Wanty) dagen de Belgische kampioen uit. Daarnaast is er Timo Kielich (Alpecin-Deceuninck). 

Vooraleer de profs hun opwachting maken aan de finish, trappen de Special Olympics atleten de Nieuwsblad Cycling Series af. De Ronde van Limburg is de eerste van 7wedstrijden in de competitie. De atleten nemen het tegen elkaar op op een parcours van een kleine 2 km rond de aankomstzone. De Eeuwfeestwal is om 13.00u het decor voor de start van de wedstrijd. Een kleine drie kwartier later huldigen we de winnaars op het podium en zetten we alle deelnemers in de bloemetjes.

De renners krijgen dit jaar in totaal 203,9 km voor de wielen geschoven, met onderweg 9 hellingen en 8 kasseistroken. Na een kleine 90 km koers passeren de renners voor het eerst de aankomst aan de Eeuwfeestwal. Vervolgens werkt het peloton nog 3 ronden van 39 km af op het lokale circuit in en rond Tongeren. De lokale lus bevat telkens de Kolmontberg en de Zammelenberg (op 6 km van de aankomst). De laatste km (Broekberg) loopt licht op.

Er komen 18 ploegen aan de start met elk 7 renners, in totaal 126 renners. 

De RvL maakt deel uit van Flanders Classics.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame