Tongeren vandaag

Nieuws

Ruttense pelgrims op bezoek

De Ruttense pelgrims bezochten de Compostelatentoonstelling van de Tongerse pelgrims die momenteel loopt in Julianus.
"Zij leenden immers heel wat belangrijk materiaal uit voor deze tentoonstelling. Nadien kregen de Ruttenaren - als gangmakers van de Compostelagedachte in Tongeren - van de pelgrims elk een Compostelakruisje:  dat hadden Tongerse pelgrims - die vaak vanuit Rutten vertrekken - voor hen meegebracht uit Compostela", weet Riet Van Cleuvenbergen.
De Ruttense pelgrims waren erg enthousiast over de tentoonstelling: er waren beelden van verschillende pelgrims die vanuit Rutten vertrokken, en de Ruttenaren zagen op de tentoonstelling beelden terug van hun reis naar Compostela, nu bijna 25 jaar geleden. Binnen 2 jaar willen de Ruttenaren feestvieren. Het werd een boeiende ontmoeting tussen de Evermaruspelgrims en de stap/fiets pelgrims. En er werden plannen gesmeed om eventueel samen eens (met de bus) deze tocht te maken... Wordt vervolgd.
De tentoonstelling is tot en met zaterdag nog open van 10 tot18u, zondag van 10 tot 13u30. Maandag, dinsdag en woensdag is de tentoonstelling open van 14 tot 18u, en donderdag, 14 juli van 10 tot 18u. Dan gaat de tentoonstelling dicht.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame