Tongeren vandaag

Nieuws

Schatten van Vlieg

Vlieg verstopt 260 schatten op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Tussen 1 juli en 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een zinnenprikkelende schattenjacht beleven. In de tiende (!) editie van Schatten van Vlieg draait alles om kijken.
Vlieg, het label dat families gidst door het vrijetijdsaanbod, moedigt met 'Schatten van Vlieg' gezinnen met kinderen aan om er samen op uit te trekken en het aanbod in hun buurt te ontdekken. Ook in Tongeren verstopt Vlieg deze zomer een schatkist!
Dit jaar is het thema ‘Zie jij wat ik zie?’. Vlieg stopt in elke schatkist 3 verschillende kijkboekjes boordevol spelletjes en opdrachten: een zelfgemaakte kijkkaart om van te dromen, een  tijdreismasker met een blik op de wereld over 50 jaar of tips om te gluren naar de buren met spiegelpapier. Vorig jaar kon je al met Vlieg op pad in Tongeren om de schat van Ambiorix te zoeken. Dit jaar neemt Vlieg begijntje Lea mee op sleeptouw en kunnen de allerkleinste schatzoekertjes (vanaf 4 jaar) het begijnhof gaan verkennen. Schepen Hoogmartens:“ Steeds meer Belgische families plannen tijdens de zomervakantie activiteiten in eigen land. Als toeristische dienst willen we graag inspelen op het fenomeen van deze ‘staycation’. Daarom besloten we vorig jaar deel te nemen aan een pilootproject om via de Ojoo-app een digitale zoektocht, ‘De schat van Ambiorix’, in de binnenstad uit te werken. De app werd al zo’n 350 maal gedownload en we ontvingen tal van enthousiaste reacties. ‘Opstap met Begijntje Lea’ was dan ook een logisch vervolg". 
Via een tablet gidst  Begijntje Lea de kinderen door deze mooi omgeving en komen ze allerlei leuke doe- opdrachtjes tegen.

Meer info: Toerisme Tongeren, Via Julianus 2, 3700 Tongeren – 012 80 00 70, info@toerismetongeren.be , www.tongeren.be/toerisme .

Download de app via:

AppStore (iOs): https://itunes.apple.com/us/app/ojoo/id915414845?mt=8#
Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.GamesWithAttitude.Ojoo&hl=nl

Schatten van Vlieg is een initiatief van Toerisme Tongeren en Jeugddienst Tongeren in samenwerking met  Vlieg, Xerius Kinderbijslagkrant.be en de Vlaamse Overheid, Ketnet, Kunst in Huis, Blindenzorg Licht en Liefde en appelSIEN en ANNAnas. Ontdek alles over Schatten van Vlieg op www.UiTmetVlieg.be/www.schattenvanvlieg.be

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame