Tongeren vandaag

Nieuws

Sectormoment

De dienst toerisme organiseerde namiddag in het wijnkasteel Genoelselderen een ‘sectormoment’ voor de lokale toeristische partners, logiesuitbaters + stadsgidsen. Er werd  teruggeblikt op het voorbije werkjaar en vooruitgekeken naar het komende toeristisch seizoen.
Bert Leus heette de 45 aanwezigen welkom: “Vorig jaar werden er 42.000 verblijfstoeristen geteld. De uitbouw van het toerisme is geen doelstelling op zich. Het staat ten dienste van de stadsontwikkeling. De toeristische dienst is geëvolueerd van een ambachtelijk infoloket naar een regionaal- en commercieel onthaalcentrum”.
Toerismeschepen Marc Hoogmartens blikte vooruit naar 2016: “In maart verschijnt er een ‘Tongerse Capitoolgids’ en pakken we uit met een cluster van wandelnetwerken. Dit jaar zal Tongeren niet deelnemen aan publieksbeurzen, wel aan de beurs in Luxemburg, Brussel en Berlijn. Er komt een nieuwe antiekfolder en een Social Mediaplan. De herinrichting van de Motten en de openlegging van de Jeker moeten van de slordige randparking een volwaardig stadspark maken”.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame