Tongeren vandaag

Nieuws

SKF steunt Poverello

Traditiegetrouw heeft het 'SKF care team' zijn werkingsjaar (2017) weer afgesloten. Zij nodigden vorige week hun goede doel, Poverello Tongeren, uit voor de overhandiging van een cheque t.w.v. 4.000 euro. 
"Ieder jaar is dit het moment waar we met zijn allen naar uitkijken": klinkt het unaniem uit de monden van de teamleden. Het hele jaar lang organiseren zij verschillende leuke activiteiten om geld in te zamelen. De SKF groep zorgt zelf op het einde van het jaar ook altijd voor een extra duit in het zakje. 
Ludo Maris, coördinator Poverello Tongeren, en zijn trouwe vrijwilliger Maurice Vansichen namen de cheque met fierheid in ontvangst. "Ik sta niet alleen versteld van de grootte van het bedrag, maar ook van het engagement en de verbondenheid die SKF en zijn medewerkers ieder jaar weer aangaan", aldus Ludo.
De 82-jarige Maurice is één van de oudste vrijwilligers bij Poverello Tongeren en zegt het met minder woorden: "Dit is onbeschrijfelijk!" 
Poverello is een nationale hulporganisatie die voornamelijk eenzamen of kansarmen ondersteunt. Elke dag ontvangen zij in Tongeren tussen de 50 en 60 gasten die er voor 1 euro een volwaardige maaltijd ter beschikking krijgen. "Het is een toevlucht voor alle mensen die het minder hebben of wat gezelschap zoeken", verklaren de beide heren. Ook de winkel met tweedehandskledij en de pas opgerichte opvang voor thuislozen kan alle hulp gebruiken. Het geld zal dus worden besteed aan verscheidene onderhoudsprojecten en de aankoop van materialen zoals onder meer een branddetectiesysteem in de pas opgestarte thuislozenopvang.   
Het ' SKF care team' gaat binnenkort weer actief aan de slag voor een nieuw goed doel met hopelijk weer een mooi eindresultaat.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame