Tongeren vandaag

Nieuws

Slotzitting Kras-Scholierenparlement

Gisteren had in de Ambiorixzaal de slotzitting van KRAS-scholierenparlement plaats. KRAS is een discussie- en rollenspel dat jongeren van de derde graad secundair onderwijs de kans biedt hun onversneden mening en KRASse uitspraken op de wereld los te laten. Dit jaar is  ‘WERK' het mondiale thema waarrond wordt gediscussieerd.
De deelnemers (KRASsers) kruipen in de huid van verschillende groeperingen (UNIZO, Amazon, Bhutan, ECR, …) en verdedigen hun belangen met verve. Na de rollenspelen krijgen ze de kans hun eigen mening over het thema uit te spreken tegenover lokale en nationale beleidsmakers en deskundigen.
Na een pauze van enkele jaren deed Tongeren ook dit jaar weer mee met 4 jongeren van het GO! Atheneum Tongeren. Zij debatteren sinds oktober 2015 vanuit verschillende rollen over problemen en oplossingen die de WERKEN met zich meebrengen.
Op 3 maart hebben de jongeren hun eigen mening en vragen over deze problemen geformuleerd en uitgewerkt in onderbouwde ‘parlementaire vragen’. Tijdens de slotzitting werden de vragen voorgelegd aan lokale politici: Schepen van Jeugd An Christiaens en Schepen van Onderwijs, Jos Schouterden, stonden de jongeren te woord.
“De KRAS-jongeren waren heel goed voorbereid en kwamen met zeer duidelijke vragen. Als beleidsmakers van de stad kunnen we ons vinden in hun vragen en willen we ons engageren om op zoek te gaan naar oplossingen voor hun vragen. Vanuit het beleid hopen we dat ook de andere scholen hun weg vinden naar KRAS-scholierenparlement. Naast de jeugdraad biedt deze werkvorm een alternatief om onze jongeren inspraak te geven in het ontwikkelen van ons lokaal jeugdbeleid. Door het inzetten op  diverse participatie- en inspraakmethodieken maken we onze stad aantrekkelijk voor alle leeftijdsgroepen”, wist de schepen van Jeugd

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame