Tongeren vandaag

Nieuws

Sneeuwklassen De Basiz

Van 2 februari t.e.m. 10 februari gingen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van De Basiz (Henis en Piringen) op sneeuwklassen naar Werfenweng in Oostenrijk.
Met 62 leerlingen en 7 begeleiders trokken ze samen de bergen in om er te skiën, sleeën, spelen, leren, ontdekken en te genieten.
Ze verbleven er in het Berghof, een prachtig vakantiehuis voor jongeren dat wordt uitgebaat door een Oostenrijker Hubert en zijn Belgische vrouw, Marie-Christine.
De leerlingen kregen er skiles, maar gingen op leeruitstap.  Zo leerden ze over de woningbouw in Oostenrijk, het reliëf en de fauna en flora in de bergen.  De leerlingen bouwden grote sneeuwmannen, iglo's en deden aan snowtubing. 
's Avonds werden er ook tal van leuke activiteiten georganiseerd; volksdansavond, Oostenrijkspel, 1 tegen allen, bonteavond.

Voor de kinderen van het 5de en 6de leerjaar was het een heel avontuur!  Ze mochten dit samen delen en beleven met al hun vrienden en vriendinnen van de klas.

Sneeuwklassen is een uniek pedagogisch project dat om de 2 jaar volledig georganiseerd wordt de leerkrachten van het sneeuwklassenteam van De Basiz.  
 
Afgelopen vrijdag organiseerden ze een après-skiparty.  Tijdens deze party werd er teruggeblikt op de sneeuwklassen van 2018.  Filmpjes, foto's... werden getoond.  De skidiploma's werden uitgereikt.  Daarna was DJ Fox (Jules Vos van het 5de leerjaar) aan de beurt.  Hij zette de feestzaal in vuur en vlam met zijn coole muziek.  Er werd hevig gedanst en nagenoten tijdens deze avond.

We zijn in Zuid-Limburg bij de enige scholen die nog sneeuwklassen organiseren. 
We hebben de organisatie ook volledig zelf in handen en gaan niet in zee met één of andere (sport/reis)organisatie.
Financieel is het voor elke editie vlieg- en stuntwerk om alles rond te krijgen.  De leerkrachten zetten elk jaar alles op alles om dit rond te krijgen om zo elk kind de kans te bieden om deel te nemen aan dit unieke project. 
 
bijdrage: An Fagard
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame