Tongeren vandaag

Nieuws

Spectaculair gladiatorenfestival

Het weekend van 12 en 13 maart kruist u best nu al aan in uw agenda: het GRM organiseert dan een groots ‘gladiatorenfestival’. Het centrum van Tongeren wordt ingenomen door een leger van 250 gladiatoren, legionairs, verhalenvertellers, muzikanten, acteurs, Romeinse handelaars en ambachtslieden. Gedeputeerde van Toerisme en Cultuur Igor Philtjens: “Het wordt één groot feest, voor de toerist en de cultuurliefhebber, voor volwassenen en kinderen. Iedereen kan hier komen genieten van het resultaat van een sterke internationale samenwerking.”
Het programma is alvast veelbelovend: spectaculaire gladiatorenshows met helse gevechten, afgewisseld met spannende heldenverhalen, opzwepende muziek, gladiatoren op paarden, leuke workshops voor kinderen, straattheater, een grote Romeinse markt, demonstraties van ambachten en heerlijke proeverijen. 
Het festival komt er n.a.v. de succesvolle tentoonstelling ‘Gladiatoren - Helden van het Colosseum’ die momenteel loopt in het GRM tot en met 3 april.
De activiteiten van het gladiatorenfestival vinden plaats in het stadscentrum op zaterdag 12 en zondag 13 maart, telkens van 10.00 tot 18.00 uur.  De animatie tijdens het weekend is gratis.
Meer info:
www.galloromeinsmuseum.be.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame