Tongeren vandaag

Nieuws

Sportgeheugen van Tongeren

Op zondag 24 april organiseert het stadsarchief in het kader van Erfgoeddag een tentoonstelling over het Tongerse sportverleden van 10u tot 18u in het Praetorium.  Bezoekers kunnen er kennismaken met het roemrijke Tongerse sportverleden, aan de hand van foto’s, filmpjes en truitjes!  Dankzij de verzamelingen van het Tongerse stadsarchief en particulieren wordt het Tongerse sportverleden weer tot leven gewekt.
Het stadsarchief wil met haar project ‘Het sportgeheugen van Tongeren’ ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk van het Tongerse sportverleden verloren gaat.  Daarom is het stadsarchief op zoek naar àlle mogelijke foto’s en verhalen die met Tongerse sport(clubs) te maken hebben. Op de website www.geheugenvantongeren.be kan iedereen zijn foto’s en verhalen plaatsen.  Foto’s kunnen ook in het stadsarchief binnengebracht worden, om ze te laten inscannen.
“Veel te vaak gaat waardevolle informatie over vervlogen tijden verloren.  Foto’s, truitjes, vlaggen, clubverslagen,.. ze getuigen allemaal van de kleine en grote helden en verhalen uit het verleden van een lokale sportclub.  Met de verhalen en foto’s die we verzamelen trachten we een beeld te vormen van het sportlandschap in onze stad”, weet schepen van Sport en Erfgoed Gerard Stassen. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame