Tongeren vandaag

Nieuws

Sprookjes in de bib

In de bibliotheek stap je de komende maand binnen in een heuse sprookjeswereld. Overal staan er figuurtjes uit papier-maché, beschilderd in vrolijke kleuren. Het gaat om werk van kunstenares Micheline Vandervreken. Zij stelde reeds op heel wat plaatsen tentoon. Zo was ze al te gast in het Speelgoedmuseum van Mechelen en Villa Verbeelding in Hasselt.

 “Dit initiatief kadert binnen de inspanningen die we leveren om lezen te stimuleren en aantrekkelijk te maken. Sprookjesboeken vragen immers om gelezen én voorgelezen te worden” zegt cultuurschepen Guy Schiepers. “We verwachten dat heel wat jonge maar ook minder jonge bezoekers de weg naar de bibliotheek zullen vinden voor deze feeërieke expo.”

Maar ook de Tongerse scholen tekenen deze maand present. Er zijn al 700 leerlingen ingeschreven en er wordt gerekend op meer dan 1000. Onderwijsschepen Jos Schouterden:  “De bibliotheek heeft parallel aan de tentoonstelling een aanbod ontwikkeld op leeftijd: voor de jongste kinderen lezen we een sprookje voor en zijn er kleine opdrachtjes, voor de iets oudere leerlingen is er een digitaal spel op tablet waarmee ze in kleine groepjes de tentoonstelling zelf kunnen ontdekken.” Voormiddag waren de kleuters van 't Evermaruske (Rutten) op bezoek. 

De tentoonstelling is tot en met zaterdag 17 februari vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Voor iedereen die zich graag nog een keertje verliest in de wereld van prinsessen, wolven, kikkers en huisjes van peperkoek!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame