Tongeren vandaag

Nieuws

Stad koopt Le Dôme

Het autonoom gemeentebedrijf (AGB) van Tongeren wil het voormalig pand ‘Le Dôme’ in de Hondsstraat kopen en initiatieven nemen om dit historisch pand een nieuwe bestemming te geven.
In de jaren ‘80 was er een discotheek in gehuisvest, maar sinds 1990 staat het pand leeg te verkommeren. Het werd in 2009 opgenomen in het leegstandregister. “De stad heeft er bij de eigenaar herhaaldelijk op aangedrongen om het pand te saneren en te verbouwen. Het verval is een hypotheek op de verdere ontwikkeling van de Hondsstraat en van het centrum”, weet burgemeester Patrick Dewael.
In  2013 voerde de directie Technische Aangelegenheden van de stad een grondig bouwkundig onderzoek uit. Er werd zeer ernstige bouwkundige schade  vastgesteld. Ingevolge deze inspectie heeft de eigenaar stabiliteitswerken moeten uitvoeren, waaronder het stutten van de voorgevel. Bijkomend heeft de stad Tongeren een gedeelte van het openbaar domein afgesloten om, in kader van openbare veiligheid, de voorbijgangers af te schermen van eventuele afbrokkelende delen. Het AGB zal, na aankoop, op korte termijn de nodige initiatieven nemen om dit historisch pand een nieuwe bestemming te geven.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame