Tongeren vandaag

Nieuws

Stad lanceert nieuwe website

De stad lanceert vandaag haar nieuwe website. Tongeren.be onderging een grondige metamorfose. De nieuwe site stelt de burger centraal en speelt meer dan ooit in op de belevingswereld en de interesses van de bezoeker. De website is daarenboven geschikt voor mobiel gebruik. 
“De nieuwe website ontsluit op een eenvoudige en toegankelijke manier informatie over onze dienstverlening.   Omdat de Tongenaar vaak op zoek is naar andere informatie over zijn stad dan een toerist, werd de website opgedeeld volgens beide interessevelden. Voor onze eigen inwoners plaatsen we het zoekveld en het thuisloket centraal. Gebruikers van het thuisloket kunnen hun attesten en documenten volledig digitaal aanvragen zonder verplaatsingen naar het administratief centrum. Toeristen komen terecht op een viertalige website www.toerismetongeren.be die alle noodzakelijke informatie bevat voor het voorbereiden van een daguitstap of meerdaags verblijf in Tongeren”, zegt burgemeester Patrick Dewael.

www.tongeren.be groeide doorheen de jaren uit tot website boordevol waardevolle informatie. Meer dan 2.000 pagina’s werden opnieuw onder de loep genomen en herwerkt. Deze pagina’s werden omgevormd tot producten en ondergebracht in snelmenu’s en themapagina’s.

“Vaak is de burger enkel op zoek naar praktische info zoals de openingstijden van het Praetorium, de bibliotheek of het zwembad. Die krijgen nu een centrale plaats bovenaan de pagina. Zoekt de burger liever volgens thema of via een zoekterm? Ook dat is mogelijk.  Kortom, de nieuwe site zal gebruikers toelaten om relevante informatie sneller te vinden” zegt Patrick Dewael.

“Bezoekers die naar Tongeren willen komen, loodsen we naar een omgeving vol prachtige foto’s en heel veel tips. Foto’s staan in dit gedeelte van de website centraal want een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met deze website en sociale mediakanalen biedt Toerisme Tongeren bezoekers een belangrijke inspiratie- en infomatiebron om hun bezoek aan Tongeren te plannen,” volgens Marc Hoogmartens, schepen van Toerisme.

De firma LCP uit Oostkamp ontwikkelde het CMS-systeem waar Tongeren voor gekozen heeft. Met meer dan 120 gemeentes in hun klantenbestand heeft Tongeren hier een betrouwbare partner gevonden. De sterkte van zo een content management systeem bestaat er in dat elke afdeling zelf instaat voor de info die geplaatst wordt op de website. Met de vinger op de pols, krijgt de Tongenaar dus snel de juiste en correcte informatie.

“Een website is uiteraard nooit klaar, elke dag wordt er nieuwe informatie toegevoegd. Maar we staan ook steeds open voor tips van bezoekers. Op die manier werken we samen met de burger elke dag aan een betere dienstverlening” besluit burgemeester Dewael.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame