Tongeren vandaag

Nieuws

Stad schenkt zitmaaier aan voetbalclubs

Deze namiddag hebben sportschepen Gerard Stassen en Stef Rondags (directeur Sportdienst) een zitmaaier overhandigd aan 2 voetbalclubs: zowel bij Valencia Piringen als bij Union Rutten kunnen ze voortaan het speelveld en het oefenterrein trimmen met een Iseki TM3215, met watergekoelde dieselmotor van 24 pk en 1123 cc. Kostprijs 16.0000 euro
"Ook de andere sportclubs met een grasoppervlakte bezitten een grasmaaier die ter beschikking gesteld werd door de stad.  Het type toestel wordt gekozen i.f.v. de grasoppervlakte", vertelde de schepen. 
De clubs hebben een engagement aangegaan met de stad waardoor ze 10 jaar zelf instaan voor het onderhoud van hun grasterreinen. De stad zorgt voor een jaarlijks onderhoud van de machine en de club staat in voor de wisselstukken en herstellingen. 
terreinverzorger Nico (Piringen) is alvast boordevol lof over de zitmaaier: "De vorige was 17 jaar oud. Met deze maai ik de 2 velden in 3,5 uur i.p.V. in 5 uren". 

Ook in Rutten is terreinverzorger Stanny tevreden: "Ik heb de 2 velden in 1u45 gemaaid. Dat is eens zo rap als met de vorige maaier". 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame