Tongeren vandaag

Nieuws

Stad Tongeren aanwezig op Staten-Generaal onderwijs

"Jongeren kansen geven is een opdracht voor iedereen" ; de ruim 500 deelnemers aan de Staten-Generaal engageerden zich alvast om in te zetten op Limburgs talent via de tien uitdagingen voorgesteld door gedeputeerde van Onderwijs Jean-Paul Peuskens. 
Ook vertegenwoordigers van de Stad Tongeren hebben de engagementsverklaring ondertekend: Jos Schouterden (schepen van Welzijn en Onderwijs), Ann Stoffels (adviseur Onderwijs) en Jo Hubrechts (Maatschappelijk Assistent).
"Er werden concrete projecten voorgesteld; zo was er waardering voor het project Kind en Taal, dat in dertien gemeenten loopt –waaronder ook Tongeren - en dat vorig jaar 500 kinderen heeft bereikt.   Tongeren kan ook fier zijn op de 100% kleuterparticipatie dit jaar en de ondersteuning van het tweedekansonderwijs door Qriios Tongeren", weet schepen Schouterden. . 


Elke gemeente moet nu verder aan de slag met de specifieke uitdagingen die zich stellen, waaronder bij ons bv de stijgende geboortes in kansarme gezinnen.  Dit is echter niet alleen een taak voor onderwijs.   Vandaar dat scholen en schoolbesturen worden uitgenodigd om samen te werken met sterke partners uit de omgeving. Minister Crevits citeerde daarbij Guy Voets (VIIO): “Als je niet kan delen, dan kan je ook niet vermenigvuldigen”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame