Tongeren vandaag

Nieuws

Stadsarchief krijgt kwaliteitslabel

Vandaag heeft minister Sven Gatz officieel bevestigd dat het stadsarchief van Tongeren een Vlaams kwaliteitslabel krijgt als erkende culturele collectiebeherende instelling. http://www.kunstenenerfgoed.be/nl/nieuws/kwaliteitslabel-voor-het-stadsarchief-tongeren
Vlaamse (en Brusselse) musea, bibliotheken en archieven kunnen zulk een kwaliteitslabel aanvragen. "Het krijgen van een label toont dat het stadsarchief voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen en op een onderbouwde manier vier basisfuncties (verzamelen, behoud- en beheer, onderzoek en publiekswerking) onderhoudt. Voornamelijk de drie afgelopen jaren is veel tijd gestoken in het digitale verhaal (geheugenvantongeren, beeldbank, …), het opstellen van een collectieplan en calamiteitenplan.
Uitdaging voor de toekomst is het ontwikkelen van een e-depot of digitaal archief', verduidelijkt stadsarchivaris Steven Vandewal.
Aan het label zijn geen subsidies verbonden, maar voor bepaalde samenwerkingen én om eventueel subsidie aan te vragen, is het label wel noodzakelijk. 

En we zijn het eerste erkende archief in Limburg.

Voor meer informatie, zie http://www.kunstenenerfgoed.be/wat-doen-we/erkennen-erfgoedinstellingen

"Uiteraard moet ook iedereen die aan het dossier gewerkt heeft, bedankt worden. De eigen dienst, maar ook het bestuur voor de investeringen, Wim ivm aanpassingen aan het gebouw, Marleen voor faciliteren ICT etc., Vicky ivm gis en de website, etc. etc.", weet Steven Vandewal.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame