Tongeren vandaag

Nieuws

Stadsarchief Tongeren en Design Museum Gent organiseren samenkomst ex-werknemers van NOVA

In 2016 werden een aantal elektrische apparaten die geproduceerd werden in de fabriek van NOVA door het stadsarchief van Tongeren overgemaakt aan het Design Museum in Gent.
Het museum tracht nu de objecten van NOVA te waarderen aan de hand van de verhalen en gebeurtenissen achter deze spullen.  Daarom doet het beroep op de kennis en ervaringen van de ex-werknemers van NOVA.
Om de ex-werknemers van NOVA samen te brengen, organiseren het Stadsarchief van Tongeren en het Design Museum op dinsdag 27 maart een contactdag in CC de Velinx.

Burgemeester Patrick Dewael: “Nova was tijdens haar bestaan van een enorm belang voor de Tongerse economie.  Vele Tongenaren zullen voor altijd een bijzondere band hebben met deze fabriek, en we zijn dan ook blij dat ze nog eens in de schijnwerpers wordt gezet.”

Schepen van Sport en Erfgoed Gerard Stassen beaamt: “Tongeren hecht een groot belang aan het documenteren van het verleden. We werken dan ook met alle plezier mee aan deze oproep van het Design Museum waarbij de Tongenaren zelf aan het woord gelaten worden.

Ben jij een ex-werknemer van NOVA?

Dan ben je welkom op dinsdag 27 maart tijdens deze contactdag. 

Vanaf 09.30u word je ontvangen met koffie in Retro Velinx, vanaf 10u. starten we met het contactmoment in de grote zaal van CC de Velinx.

Deelname is gratis, gelieve wel in te schrijven via stadsarchief@stadtongeren.be of 012/80.00.94

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame