Tongeren vandaag

Nieuws

Start tweede fase herinrichting op-en afrittencomplex

Vandaag is AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) gestart met de aanleg van een tweede rotonde op de Tongersesteenweg (N79) t.h.v. het op- en afrittencomplex 32. Tegelijkertijd starten de werkzaamheden om de brug boven de E313 te renoveren.
In de loop van de volgende maanden zal het AWV ook dubbelrichtingsfietspaden aanleggen en de op- en afritten heraanleggen.  Aansluitend op deze werkzaamheden wordt ook de zone aan de kant van Tongeren verder aangepast. De aannemer zal de op- en afrit heraanleggen.  Een gedeelte van de oude afrit zal daarna dienen als carpoolparking. T.h.v. de carpoolparking komt er een rotonde en, in de toekomst zal, naast de parking, ook de industriezone via deze rotonde ontsluiten. 
Onder de afrit komende van Hasselt komt ten slotte een fietstunnel als sluitstuk van de hernieuwde veilige fietsinrichting binnen deze zone.  Deze fase van werkzaamheden zou in het najaar van 2017 klaar moeten zijn. Schepen van Openbare Werken An Christiaens is heel tevreden met de herinrichting die in 2014 werd opgestart: "De verkeersdoorstroming wordt gevoelig verbeterd en de veiligheid van alle weggebruikers op en rond het complex is verhoogd", stelt de schepen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame