Tongeren vandaag

Nieuws

Stoepenplan Henisstraat en Pannenovenweg

Nu het bouwverlof voorbij is, wordt ook het stoepenplan weer verder uitgevoerd. Deze week starten werkzaamheden in de Henisstraat en de Pannenovenweg. De werken maken deel uit van het stoepenplan, waarbij Tongeren jaarlijks 500.000 euro investeert voor de aanleg en vernieuwing van voetpaden. Op basis van conditiemetingen wordt een prioriteitenlijst opgesteld die elk jaar verder wordt afgewerkt.
De werken gebeuren in samenspraak met de nutsmaatschappijen. Aansluitend investeert de stad Tongeren op beide plaatsen in nieuwe stoepen en een nieuwe asfaltlaag voor het wegdek. "Door de werken gelijktijdig uit te voeren kunnen we de straten een complete facelift geven en willen we tegelijk de hinder voor de bewoners beperken", weet An Christiaens, schepen van Openbare Werken.
In de Henisstraat zal gewerkt worden aan de gas- en elektriciteitsleiding, de openbare verlichting, het teledistributienetwerk en de waterleiding. Na de ingrepen door Infrax en De Watergroep zal aannemer Jackers uit Tongeren er nieuwe stoepen in klinkers aanleggen. Aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek staat in voor de nieuwe bovenlaag van het asfaltwegdek. Het einde van de werken wordt voorzien in november. De werken ten laste van de stad worden geraamd  op € 108.000.
Op de Pannenovenweg worden de werken aan de gasleiding door Infrax gevolgd door de vernieuwing van de stoep en de wegenis. Aannemer Crommen uit Hoeselt neemt de stoepen voor zijn rekening, aannemer Hoogmartens vernieuwt de asfaltlaag. De oplevering van deze werken wordt eind oktober verwacht.  De raming van de werken ten laste van de stad bedraagt € 70.000.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame