Tongeren vandaag

Nieuws

Subsidie handelspanden

Subsidie voor de renovatie van handelspanden in het kerngebied loopt zeker nog tot 2020. 
In 2013 werd er in Tongeren voor het eerst een subsidie voor de renovatie van handelspanden toegekend. Intussen hebben 79 eigenaars en of uitbaters hiervan gebruik gemaakt. Het initiatief wordt  in 2018 verder gezet. De stad Tongeren voorziet hiervoor 250.000 euro in de begroting.
Het reglement ‘renovatie van handelspanden in het kerngebied’ biedt aan handelaars en eigenaars van panden in het kerngebied een subsidie  van max. 10.000 euro voor renovatiewerken aan hun handelspand. 

Guy Schiepers, schepen van Economie: “Voor de realisatie van dit project kan de stad Tongeren rekenen op de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.  Midden 2017 diende de stad Tongeren opnieuw een voorstel in bij het Agentschap voor het verderzetten van de subsidie.  Het Agentschap geeft maximale ondersteuning en keert 75.000 euro uit aan de stad Tongeren”.

Patrick Dewael, burgemeester: “De renovatie van handelspanden werkt positief op de aantrekkelijkheid van ons centrum.  De subsidie die Tongeren, i.s.m. het Agentschap Innoveren & Ondernemen uitkeert, moet private investeringen aanmoedigen want een aantrekkelijke stad moet een samenspel zijn van overheid en private investeringen.”

 De subsidie wordt toegekend in het kerngebied.  Dit kerngebied omvat volgende straten: Maastrichterstraat, Sint-Truiderstraat, Via Julianus, Grote Markt (huisnummers 1 tot en met 31 en 2 tot en met 12), Veemarkt en de Hemelingenstraat (huisnummers 1 tot en met 19 en 2 tot en met 22).  Zowel eigenaars als huurders van winkelpanden in het kerngebied kunnen een aanvraag tot subsidie indienen.  Voor de subsidie komen zowel gevelrenovatie als aanpassingswerken binnen in het pand in aanmerking.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame