Tongeren vandaag

Nieuws

Test BE-Alert

Morgen (donderdag) neemt stad Tongeren deel aan een testmoment van BE-Alert, het systeem waarmee de overheid burgers kan verwittigen in tijden van crisis. In Tongeren zijn momenteel een 900-tal mensen ingeschreven op Be-Alert.  
Alle inwoners die ingeschreven zijn op Be-Alert ontvangen op 5 juli volgend testbericht: Test Be-Alert stad Tongeren. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be

Door Be-Alert te testen, kunnen we de noodprocedures trainen. “We vinden het belangrijk om deel te nemen aan deze test, want zo raken zowel inwoners als wijzelf vertrouwd met het systeem. We willen inwoners echt bewust maken hoe belangrijk het is dat zij meteen op de hoogte zijn bij een noodsituatie en zo de juiste reflexen kunnen toepassen. Tenslotte willen we hen oproepen om zich in te schrijven op Be-Alert”, aldus burgmeester Dewael.

Wat is Be-Alert?

Be-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we inwoners verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij Be-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen (bv. ramen en deuren sluiten, ventilatiesystemen uitschakelen). Be-Alert kan berichten sturen via sms, telefoon of e-mail.

Registeren

Om een bericht te ontvangen kunnen bewoners zich registreren. Dit kan heel makkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in en doe nog mee aan de test op 5 juli.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame