Tongeren vandaag

Nieuws

TIJDrover

Het cultuurfestival MoMeNT pakt uit met 'TIJDrover', een combinatie van documentaire en fictie over het Assisenhof. De bezoeker wordt via een hoofdtelefoon doorheen het gerechtsgebouw geleid en mag alle ruimtes bezoeken. Er zijn 3 verschillende parcours uitgestippeld voor deze theatrale audiotour
- het volk
- de beklaagde
- de rechters en advocaten
Elke tour duurt een half uur.
De stemmen zijn ingesproken door bekende acteurs zoals Sien Eggers, Matteo Simoni en Francesca Vanthielen. Andere stemmen komen van Mette Thielen, Herman Durwael en Joke Martens. Zelfs de stem van de Tongerse advocaat Johan Smets is te horen. 
Het project is uitgewerkt door de Stichting Laudio: De Nederlanders Jacqueline Kerkhofs (theatermaker) en Lubert Priems (documentairemaker): "Je weet hier niet wat waar is of gefantaseerd. De bezoeker duikt in de wereld van mensen die ooit in een assisenzaak verwikkeld geweest zijn.    
Voor Barbara Wyckmans is dit één van haar favoriete items van MoMeNT: "Het Assisenhof is een gebouw met een bepaalde discipline. Wat betekent de rechtbank? Als straf kan je een geldboete krijgen of de rechter neemt je tijd van jaren af door je op te sluiten".  

De uitbater van het andere 'Gerechtshof' is alvast content: tijdens de audiotour worden hij en zijn zaak regelmatig vernoemd

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame