Tongeren vandaag

Nieuws

Tongenaar betrapt in Riemst

Zondag heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst, op de Tongersesteenweg in Riemst omstreeks 14u30 een voertuig uit Tongeren onderschept.
De verbrijzelde voorruit van het voertuig trok de aandacht. Bij controle van de bestuurder, had deze net marihuana gerookt. Ook gaf hij toe heroïne te hebben gebruikt in de buurt van Maastricht. Een afgenomen speekseltest wees inderdaad op het gebruik van beide soorten drugs.
Omdat de 31-jarige bestuurder niet beschikte over een geldig rijbewijs, werd zijn voertuig getakeld en ingehouden voor 15 dagen. Toen de agenten de bestuurder wilden fouilleren, haalde deze spontaan uit zijn onderbroek nog 2 gram bruine heroïne en een joint.
De gevonden drugs werden in beslag genomen. In het voertuig trof de politie ook nog een verboden wapen aan. Het betrof een vlijmscherp Kevlar-plooimes in de vorm van een bankkaart. Dergelijke messen zijn onvindbaar met een metaaldetector. Het gevonden wapen werd in beslag genomen. Op het commissariaat van Bilzen, weigerde de bestuurder een bloedproef te ondergaan bij de gevorderde dokter van wacht. Er werden tevens de nodige vingerafdrukken en foto’s genomen in het kader van het wederrechtelijk bezit van verdovende middelen. Voor de gebarsten voorruit werd een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld. De bestuurder zal later moeten verschijnen voor de rechtbank.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame