Tongeren vandaag

Nieuws

Tongenaar haalt finale van Klasseprijs 2023

Alexander Ghysens (KU Leuven) uit Tongeren haalt finale van Klasseprijs 2023
Recent afgestudeerde historicus Alexander Ghysens maakt met zijn scriptie over de waardering van de leerkracht kans op de Klasseprijs. Met die deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs bekronen SciMingo vzw en Klasse, het multimediaal communicatieplatform voor onderwijs in Vlaanderen, de sterkste scripties rond onderwijs.
Alexander Ghysens dook voor zijn scriptie in het verleden en onderzocht hoe vijftien verschillende leerkrachten omgaan met de waardering van hun beroep. Van de tumultueuze jaren vijftig tot het dynamische begin van de 21ste eeuw... Hij laat de leerkrachten zelf aan het woord en brengt in kaart hoe gewaardeerd zij zich door de jaren heen voelden door hun collega's, de directie, de ouders van hun leerlingen, en door hun leerlingen zelf. Hij haalt met zijn scriptie de finale van de Klasseprijs en maakt zo kans op een prijs t.w.v. 1.500 euro.

Uitreiking
Ghysens neemt het in de finale op tegen vijf andere genomineerden. Of hij in de prijzen valt, wordt pas duidelijk bij de uitreiking van de deelprijs op dinsdagavond 19 december in AMUZ Antwerpen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame