Tongeren vandaag

Nieuws

Tongenaar onderschept in Hoeselt

Op  kerstdag heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen/Hoeselt/Riemst een voertuig uit Tongeren onderschept. De agenten merkten op dat slechts één van de drie stoplichten nog werkte. Het voertuig werd daarop om 06u op de Bilzersteenweg in Hoeselt aan de kant gezet. 
De bestuurder bleek niets gedronken te hebben. Maar een afgenomen speekseltest wees op recent gebruik van amfetamines. Het voorlopig rijbewijs Model 36 werd daarom onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 
De bestuurder uit Tongeren bleek ook nog in het bezit te zijn van een gebruikshoeveelheid amfetamines. Ook deze drugs werden in beslag genomen. 
Het voertuig, waarvan de keuring verlopen was sedert oktober 2016, was ook niet ingeschreven en tevens ook niet meer geldig verzekerd. De Volvo werd getakeld wegens niet-verzekering. 
De bestuurder werd nadien overgebracht naar het commissariaat van Bilzen. Daar werden de nodige processen-verbaal opgesteld en verhoren uitgevoerd.  Ook werden er vingerafdrukken en foto’s genomen naar aanleiding van het bezit van drugs. Na het afgeven van een bloedstaal, mocht de bestuurder uit Tongeren het commissariaat verlaten. Hij zal het mogen gaan uitleggen bij de politierechter.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame