Tongeren vandaag

Nieuws

Tongenaar wint Humorklas Radio 2

Tongenaar Yannick Noben heeft gisterenavond in CC De Werf in Aalst de 'Humorklas 2018 van Radio 2' gewonnen. De beroepsmilitair (ontmijner) woont tegenwoordig in Diepenbeek.
Er waren 90 kandidaten ingeschreven. Hij haalde het van medefinalisten Amelie Albrecht en Elias Van Dingenen. De professionele jury bestond o.a. uit  Urbanus, Han Coucke en Maaike Cafmeyer.

Yannick Noben maakte zijn debuut op 'Comedymania', een Limburgse comedywedstrijd die hij ook won. Sinds deze wedstrijd stond hij in de finale van ondermeer "commeere comedy cup" en "Cavalrire". in 2018 won hij de Humorklas van Radio 2 en trad daarmee in de voetsporen van o.a. Jens Dendoncker.

"Yannick heeft een goede podiumpresence, een krachtige stem, een straffe interactie met het publiek, hij is heel grappig en heeft vooral ook een diepe bodem. In zijn hilarische stuk zat ook een boodschap: we moeten hier niet klagen. 

Hij heeft een specifieke droge humor. Zijn grappen gaan over zijn huwelijk, het vader zijn of de alledaagse bekommernissen dewelke een 35 jarige man in Vlaanderen heeft.

'Yannick heeft een goede podiumpresence, een krachtige stem, een straffe interactie met het publiek. Hij is heel grappig en heeft vooral ook een diepe bodem', oordeelde de jury bestaande uit onder anderen Urbanus, Maaike Cafmeyer en Han Coucke over de winnaar. 'In zijn hilarische stuk zat ook een boodschap: we moeten hier niet klagen. En was zijn tijd niet om, dan stond hij nu wellicht nog te vertellen.'

Met De Humorklas wil Radio 2 jong allround humortalent oppikken en begeleiden. De finalisten kregen zo workshops van gastdocenten Rob Vanoudenhoven (vak: improvisatie), Bert Gabriëls (vak: schrijven voor radio en tv) en Raf Walschaert (vak: schrijven van liedjes). Han Coucke, die de jonge komieken de hele wedstrijd lang begeleidde, spreekt over 'de sterkste lichting ooit' voor De Humorklas, die dit jaar aan zijn derde editie toe was. Eerder haalden Jens Dendoncker, Kamal Kharmach en Soe Nsuki al de finale van de wedstrijd.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame