Tongeren vandaag

Nieuws

Tongeren bekroond met een ster in de Michelingids 2024

De oudste stad van België werd als toeristische bestemming bekroond met één ster in de laatste editie van de Michelin Reisgids.

De Michelin Reisgids voert reizigers mee naar sterrenplekken over heel de wereld. Naar steden, dorpen, kerken, musea, paleizen, kastelen… die garant staan voor een ongeëvenaard bezoek en nu dus ook naar Tongeren. De Michelingids is gemaakt voor de nieuwsgierige reiziger die niet alleen wil bezoeken, maar ook de bestemming volledig wil begrijpen en beleven. Al meer dan 90 jaar worden de sterren in de gids toegekend op basis van negen criteria waaronder de eerste indruk, de charme en de kwaliteit van ontvangst. Deze worden beoordeeld door een team van redacteuren en auteurs. Indien goedgekeurd, belonen zij dit met één, twee of drie sterren, waarbij één ster ‘een bezoek waard’ betekent.

“We zijn enorm blij met deze erkenning”, aldus burgemeester Dewael. “Michelin gaat op zoek naar ongewone plekken en naar belevenissen die je reiservaring nog rijker maken. We zijn dan ook heel fier op deze toeristische sterrenbeoordeling want ongekend is onbemind. Daarom is deze vermelding in de wereldwijd verspreide Michelingids echt een meerwaarde", weet  schepen van Toerisme, An Christiaens:

De sticker pronkt vanaf vandaag aan het toeristisch infokantoor (Gasthuiskapel) en toont bezoekers dat Tongeren met garantie het bezoeken waard is en bovendien deel uitmaakt van bestemmingen die het verschil maken volgens de Michelingids.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame